Povsem navadna, testna objava – trackback vs. ping

Za ta blog glede njegove tehnčne izvedbe skrbi predvsem Robi. Vendar vse do danes nisva uspela naštudirati razlike glede trackbackov in pingov. Ni nama bilo jasno, zakaj se najini “trackbacki” ne pojavljajo v obliki takšnih [ ... ] oklepajev. In šele danes ugotavljava, da so komentarji v obliki [ blablabla ] pravzaprav pingi. :mrgreen:

Gledala in spreminjala sva najine nastavitve, brala Pi.Romanove nasvete, a nič; toda tokrat pa se meni le posveti lučka ((aha efekt)) … V nastavitvah nisva imela nastavljene možnosti, da se samodejno obvesti v blogu omenjene zapise … Za to sem verjetno kriva jaz, saj me je ob odpiranju tega bloga zmotilo opozorilo, da “lahko ta funkcija upočasni objavo”, jaz pa “znorim”, kadar na računalnku karkoli dela počasi, tako da sem to funkcijo sama odkljukala.

nastavtve

Hej, vendarle nisem blont. :evil:

Naj torej poizkusno pošljem trackback/ping whatever na objavo o sprehodu na znane posavške slapove. Tu sem pisala tudi o lahki dostopnosti do slapov, namreč – preko potoka, ob katerem se vije pot, je bi bilo speljanih veliko brvi, ki so olajšale pot … Naj vse potencialne izletnike opozorim, da po pripovedovanju tamkajšnih sprehajalcev za enkrat ni več tako. Bojda so domačini (prav ironično – prav tisti, ki na račun te izletniške točke služijo z gostilniško ponudbo ribjih jedi) v tem gozdu podirali drevesa in ob tem baje dodobra “razmesarili” dobro uhojeno pot in podrli vse brvi, tako da (nujen) prehod čez potok ni mogoč. V kratkem grem sama preveriti stanje, upam da ni tako grozno, oz. da je že “vzpostavljeno prejšnje stanje”.

Uf, je uspelo z pingi? :oops:

edit: wohoo, uspelo. In dan je rešen. :twisted:

  • Share/Bookmark


2 odgovorov v “Povsem navadna, testna objava – trackback vs. ping”

  1. Pi.RomanPi.Roman pravi:

    Bravo, Karolina!

  2. karolinakarolina pravi:

    yes I can :smile:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !