Heidfeld uradno član “družine” Mercedes

Moštvo Mercedes GP je uradno objavilo, da je nemški dirkač Nick Heidfeld postal testni in rezervni dirkač za sezono 2010. Objava ni nobeno presenečenje, saj je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo Heidfeld uradno potrjen. Velja omeniti, da je 32-letni nemški dirkač sprva ciljal na dirkaški sedež pri tovarniškem moštvu Mercedesa, a je prednost dobil sedemkratni svetovni prvak in “povratnik” Michael Schumacher. Ker Heidfelda nato niso hoteli ne pri Sauberju ne pri Renaultu, je mesto testnega in rezervnega za dirkača iz Mönchengladbacha nekakšna tolažilna nagrada. Nenazadnje je bil Heidfeld član Mercedesovega mladinskega programa, v letih 1998 in 1999 pa je bil testni dirkač moštva McLaren-Mercedes.

heidfeldnick.jpg

vir fotografije: BMW

Vesel sem, da sedaj spadam k moštvu Mercedes GP. To moštvo je pozimi nase privabilo ogromno pozornosti, ne le zaradi povratka Michaela Schumacherja, temveč tudi zato, ker bo Mercedes-Benz prvič po 50 letih znova nastopil s tovarniškim moštvom. Seveda bi mi bila vloga aktivnega dirkača ljubša, a sem ponosen, da spadam k moštvu srebrnih puščic,” je dejal Heidfeld, ki je zadnje štiri sezone dirkal za moštvo BMW Sauber, doslej pa je bil tudi član moštev Prost, Sauber, Jordan in Williams.

To, da smo Heidfelda zaposlili kot testnega in rezervnega dirkača, za naše moštvo pomeni dodatno okrepitev,” je dodal športni šef Mercedesa Norbert Haug, vodja moštva Mercedes GP Ross Brawn pa je pripomnil: “Nick je več kot deset let nabiral izkušnje pri priznanih moštvih formule 1. Prepričan sem, da lahko prispeva pomemben delež k razvoju bolida MGP W01. Veseli smo, da lahko Nicku zaželimo dobrodošlico in smo prepričani, da bomo z njim dobro sodelovali.

Heidfeld kot testni dirkač sicer ne bo imel veliko možnosti za testiranje dirkalnika MGP W01, saj so testiranja med sezono, ki se s prvo dirko uradno prične 14. marca v Bahrajnu, prepovedana.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !